Artikel

Xiaomi Mi Mix 2 recension: Häpnadsväckande, djärv, tillgänglig

Xiaomi Mi Mix 2 recension

Xiaomi fick resten av smarttelefonbranschen att stå upp och notera med Mi Mix. Telefonens hela skärmfront med ett 91,3% förhållande mellan skärm och kropp och keramisk konstruktion gjorde att den sticker ut, men med Xiaomi väljer att sälja enheten främst i Kina, de flesta konsumenter var tvungna att tillgripa alternativ från tredje part för att få tag på Mi Blanda.

Tack och lov förändras det med Mi Mix 2. Telefonen kommer att ta sig till över 30 marknader där Xiaomi för närvarande är närvarande och med 42 LTE-band ombord kan du använda den på de flesta operatörer runt om i världen. Xiaomi gjorde också några designjusteringar för att göra telefonen mer tillgänglig, inklusive att klippa ner skärmens storlek och byta tillbaka till ett hörsnäcka som faktiskt fungerar.

Verizon erbjuder Pixel 4a för bara $ 10 / månad på nya obegränsade linjer

Priset är det som gör Mi Mix 2 så mycket mer lockande: basvarianten med 6 GB RAM och 64 GB lagring säljs för motsvarande $ 500 i Kina, och Xiaomi introducerar det till samma pris i andra regioner. Låt oss ta reda på om Mi Mix 2 kan skilja sig från resten av telefonerna i detta segment.

Xiaomi Mi Mix 2 recension

Om denna recension

Jag (Harish Jonnalagadda) skriver denna recension efter att ha använt Mi Mix 2 i två veckor, med användning spridd över Peking och Hyderabad. Jag använde telefonen främst på Airtels 4G-nätverk och gick på roaming med China Mobile. Enheten kör den första globala beta-ROM-enheten för MIUI (bygg 7.8.24) och har plockat upp en enda uppdatering med stabilitetsfixar, vilket ökat byggnummer till 7.9.21. Enheten levererades till Android Central för granskning av Xiaomi.

Xiaomi Mi Mix 2 Specifikationer

Kategori Spec
Operativ system MIUI 9
Android 7.1.1 Nougat
Visa 5,9-tums 18: 9 IPS LCD 2160 x 1080 (403ppi)
Solljusläge
Läsläge
Processor Qualcomm Snapdragon 835
2,45 GHz oktakärna Kryo 280
10nm FinFET
GPU Adreno 540
Bagge 6 GB LPDDR4X (8 GB LPDDR4X specialutgåva)
Lagring 64 GB / 128 GB / 256 GB UFS 2.1 flashlagring (128 GB specialutgåva)
Utbyggbar Nej
Batteri 3400mAh
Laddar USB-C
Snabbladdning 3.0 (9V / 2A)
Backkamera 12MP (Sony IMX 386) f / 2.0, 1,25 mikron pixlar
4-axlig OIS, tvåtonig blixt, PDAF
4K @ 30fps, 1080p @ 30fps, 720p @ 120fps
Fram kamera 5MP
1080p-video
Anslutning Wi-Fi 802.11 ac MU MIMO, 2x2 MIMO LTE med VoLTE, Bluetooth 5.0
GPS / AGPS / GLONASS / BeiDou
Nätverksband FDD-LTE: Band 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/27/28/29/30
TDD-LTE: Band 34/38/39/40/41
TD-SCDMA: Band 34/39
WCDMA: Band 1/2/3/4/5/6/8/9/19
CDMA EVDO: BC0, BC1, BC6, BC10
GSM: Band 2/3/5/8
säkerhet Fingeravtryckssensor med ett tryck på baksidan
SIM Dubbel nano-SIM-kortplats
Mått 151,8 x 75,5 x 7,7 mm
185g
Xiaomi Mi Mix 2 recension

Xiaomi Mi Mix 2 Hårdvara

Mi Mix 2 ser mycket ut som sin föregångare, och det är bra. Den första generationens Mi Mix var fantastisk att se tack vare sin skärm på hela skärmen, och vi behandlas med en liknande design den här gången. Mix 2 har rakhyvla ramar på tre sidor, vilket leder till en uppslukande skärm som är idealisk för multimediaförbrukning.

Det finns en haka i botten som rymmer 5MP främre kamera och meddelandedioden, med Xiaomi som noterar att bottenramen nu är 12% tunnare än den på Mi Mix. Xiaomi använde en piezoelektrisk akustisk drivrutin förra året, men bytte till en standard hörlur som ligger strax ovanför skärmen den här gången. Hörseln i sig är tillräckligt anständigt, och du borde inte ha några problem för röstsamtal.

Mi Mix hade en galen 91,3% förhållande mellan skärm och kropp, men den stora 6,44-tums skärmen gjorde det svårt att använda telefonen med en hand. Med Mi Mix 2 minskade Xiaomi skärmstorleken till mer hanterbara 5,99 tum, vilket gjorde telefonen mer gynnsam för användning med en hand. Det faktum att det är en 18: 9-skärm betyder att telefonen är ganska lång, och att du inte kommer att kunna nå alla hörn på skärmen.

Medan Mi Mix var blocky på baksidan, har dess efterträdare släta kanter och rundade hörn, vilket resulterar i en mycket bättre känsla i handen. Designen på baksidan är relativt oförändrad från Mi Mix: det finns en 18-karats guld accent runt kamerasensorn, och "Mix designad av Xiaomi" tagline är fortfarande laseretsad på baksidan. Xiaomi använder återigen en keramisk baksida, men mittramen är gjord av aluminium. Det finns en enda högtalare längst ner på telefonen och en USB-C-laddningsport bredvid den. Det finns ingen IR-sensor i telefonen, och du kommer inte heller att hitta ett 3,5 mm-uttag.

Bezel-less-telefoner som Essential Phone och iPhone X har ett skår eller utskärning högst upp för att rymma den främre kameramodulen. Under tiden beslutade Xiaomi att flytta kameran till telefonens nedre högra hörn, och därigenom är toppen av Mi Mix 2 sömlös och skadas inte av några utskärningar.

Första generationens Mi Mix hade också den främre kameran längst ner på skärmen, men den här gången använder Xiaomi en ännu mindre bildsensor och området runt linsen är svart. Som sagt, samma problem som plågade första generationens Mi Mix är tillbaka med Mi Mix 2: positionen på fronten kameran gör det otroligt besvärligt att använda, och oftare kommer du att få en konstig hak-första vinkel när du tar selfies. Kameraappen ber dig att vända telefonen för att ta selfies, vilket inte är perfekt. Medan det fungerar för standardkameraappen finns det inget sätt att ändra orientering i appar som Duo.

Mi Mix 2 skiljer sig inte från någon annan telefon som finns tillgänglig idag.

Den definierande funktionen på telefonen är frontpanelen på hela skärmen, och medan Xiaomi skulle ha klarat sig bättre med en QHD-panel är FHD + -skärmen med en upplösning på 2160 x 1080 riktigt bra. Det blir inte lika mättat som AMOLED-panelerna på Samsungs telefoner, men det är en av de bästa LCD-skärmarna du hittar på marknaden idag.

Färgåtergivningen är korrekt, och om du letar efter mer kraftfulla färger finns det ett alternativ att justera färgtemperaturen i inställningarna. Telefonen blir tillräckligt ljus för utomhusbruk, och du kan minska ljusstyrkan hela vägen ner till 1 enhet för att visa skärmen på natten.

Det finns också ett dedikerat läsläge som fungerar som ett filter för blått ljus. Där saker blir mindre kul är när du tittar på videor. Med 18: 9-formatet fortfarande inte standard ser du brevlåda på vardera sidan av skärmen när du tittar på videor på Mi Mix 2, vilket avskräcker från upplevelsen. Samsung har förnekat detta genom att erbjuda en stretch-to-fit-funktion på Galaxy S8 och Not 8, som sträcker ut videor för att fylla hela skärmen. Det finns inget sådant alternativ på Mi Mix 2.

Xiaomi Mi Mix 2 recension

Mi Mix 2 drivs av 10nm Snapdragon 835, och telefonens basvariant har 6 GB RAM. Xiaomi gör tre lagringskonfigurationer tillgängliga: 64 GB, 128 GB och 256 GB (modellen jag granskar). 64 GB-modellen är tillgänglig för vad som uppgår till $ 500 i Kina, men du måste betala ut nära $ 570 för att få tag på en enhet från återförsäljarwebbplatser.

Som du kan föreställa dig från en telefon som har den senaste hårdvaran tillgänglig idag, lyser Mi Mix 2 absolut igenom allt du kastar på den. Jag har inte märkt några avmattningar ännu, och med MIUI 9 som ger välbehövlig optimering för UI-elementen, kommer du inte att känna att gränssnittet är uppblåst (vilket definitivt var fallet med MIUI 8).

Xiaomi lanserade sin första globala telefon förra året i Mi Anmärkning 2, med telefonen totalt stöd för 37 LTE-band. Företaget gör samma sak igen med Mi Mix 2 och erbjuder totalt 42 band. Det betyder att du kommer att kunna använda Mi Mix 2 på de flesta bärare runt om i världen, vilket gör det till ett mycket mer lockande alternativ för dem som vill importera enheten.

Bortsett från irritationerna med den främre kameran är Mi Mix 2 en genomtänkt telefon som verkligen ser mycket bättre ut jämfört med liknande som OnePlus 5. Xiaomi erbjuder också en limited edition-modell tillverkad av unibody-keramik som levereras med 8 GB RAM och 128 GB lagring. Telefonen kommer att finnas i svartvita färgalternativ, och den ser helt fantastisk ut. Du kan tydligt se skillnaden mellan den keramiska och aluminiumramen på den vanliga versionen, men den keramiska unibody-upplagan har en sömlös design som är stämningsfull, särskilt i det vita färgalternativet.

Om du letar efter en telefon som sticker ut är det unibody-keramikutgåvan som du får. Telefonen kommer dock att vara otroligt svårt att få tag på, och till $ 720 kostar det betydligt mer än den vanliga versionen.

Batteri-liv

Xiaomi-telefoner är kända för sin batterilivslängd, och Mi Mix 2 är inte annorlunda. Jag fick enkelt en dags användning av 3400 mAh-batteriet konsekvent, även på dagar då jag använde mobildata hela tiden. Jag genomsnittade rutinmässigt skärmtid på mer än fem timmar. Och när du behöver fylla på har telefonen Quick Charge 3.0.

Xiaomi Mi Mix 2 recension

Xiaomi Mi Mix 2 programvara

Mi Mix 2 kör den senaste versionen av MIUI 9, som är baserad på Android 7.1.2 Nougat. MIUI 9 har många nya tillägg, men de användarvändande är (för närvarande) begränsade till den kinesiska ROM. Om du köper telefonen från en återförsäljare som GearBest får du den globala ROM-förinstallerad, som levereras med Play Store och Googles app-svit ur lådan.

Xiaomi var ett av de första varumärkena som helt omfamnade en temamotor och i MIUI 9 är motorn mycket bättre. Du kommer att kunna ändra alla aspekter av användargränssnittet med teman, och det finns hundratals olika temainställningar tillgängliga från Mi Store. Sedan finns det MIUI-pilarna: ett lättanvänt enhandsläge, Quick Ball-genvägar på skärmen, Second Space, Dual Apps för att köra två instanser av en app samtidigt. Xiaomi introducerade också ett delat skärmsläge, och det fungerar precis som du kan tänka dig - välj Dela skärm från multitasking-rutan och dra appar till skärmens övre och nedre halvor.

Det finns mycket att gilla i MIUI 9, men det är väldigt buggigt i sin nuvarande iteration.

En av de viktigaste höjdpunkterna i MIUI 9 är systemomfattande optimering, vilket gör att användargränssnittet känns mycket mer lyhört. Om du använder en Xiaomi-enhet som kör MIUI 8, märker du omedelbart skillnaden. Som sagt, MIUI 9 medför inga visuella förändringar, och särskilt meddelandeskuggan behöver ses över. Även om den nya panelen med de integrerade växlarna gjorde sin debut i MIUI 8 (Xiaomi hade en hemsk tvåfasig layout i MIUI 7), ser den ut som daterad. Och även om telefonen kör Nougat förlorar du funktioner som inline-svar och handlingsbara aviseringar.

Sedan är det frågan om att ta emot aviseringar. Av någon anledning skulle Mi Mix 2 inte visa inkommande Slack-meddelanden, och det finns inget sätt att utöka meddelanden på låsskärmen. Den globala ROM-enheten är fortfarande i beta, och det finns en lång väg kvar innan vi kommer till en färdig byggnad. Men med en global lansering planerad för nästa månad bör dessa problem lösas i kommande uppdateringar.

Xiaomi fortsätter att leverera veckovisa uppdateringar med buggfixar och stabilitetsjusteringar, och förhoppningsvis kommer anmälningsrelaterade problem att strykas ut innan telefonen tar sig utanför Kina. Jag uppdaterar recensionen när en stabil version av MIUI 9 är tillgänglig för Mi Mix 2.

Xiaomi Mi Mix 2 recension

Xiaomi Mi Mix 2 Kamera

Detta år definierades av dubbla kameror som tog sig in i telefoner över prispunkter, och medan Xiaomi rullade ut dubbla bakre kameror i Mi 6, företaget håller fast vid en enda skytt med Mi Mix 2.

Xiaomi Mi Mix 2 kameraprovXiaomi Mi Mix 2 kameraprovXiaomi Mi Mix 2 kameraprovXiaomi Mi Mix 2 kameraprovXiaomi Mi Mix 2 kameraprovXiaomi Mi Mix 2 kameraprovXiaomi Mi Mix 2 kameraprovXiaomi Mi Mix 2 kameraprovXiaomi Mi Mix 2 kameraprov

Den primära 12MP-bildsensorn i sig är densamma som vad vi har sett på Mi 6, och den erbjuder också 4-axlig OIS och möjligheten att spela in 4K-video vid 30 fps. Och precis som Mi 6 gör kameran på Mi Mix 2 ett fantastiskt jobb under dagsljusförhållanden, men den tappar detalj i scenarier med svagt ljus.

Xiaomi Mi Mix 2 Slutsats

Mi Mix 2 har samma grundläggande egenskaper som sin föregångare: en skärmfront med praktiskt taget inga ramar på tre sidor och en keramisk kropp. Genom att krympa skärmstorleken ner till 5,99 tum har Xiaomi skapat en enhet som är lättare att använda dagligen.

Det faktum att Mi Mix 2 har globala LTE-band gör det till en enkel rekommendation om du letar efter en telefon på under $ 600 som lyckas sticka ut. Samma varningar som tidigare gäller dock: du kommer inte att se något kundsupport på marknader där Xiaomi säljer inte telefoner, och om det här är ditt första Xiaomi-köp tar det ett tag att vänja sig MIUI. Om du är villig att stå ut med det är Mi Mix 2 en fantastisk telefon till priset.

Mi Mix 2 är officiellt tillgänglig i Kina och Indien, och om du vill hämta enheten från ett annat land är din bästa insats att gå igenom en återförsäljare som GearBest. Du måste betala ut $ 559 för varianten med 6 GB RAM och 64 GB lagring.

Se på GearBest

När det gäller indiska kunder kommer telefonen att säljas senare denna månad exklusivt på Flipkart.

Uppdatering: Uppdaterad den 10 oktober med information om indiska priser och tillgänglighet.

Vi kan tjäna en provision för inköp med våra länkar. Läs mer.

Det här är de bästa trådlösa öronsnäckorna du kan köpa till varje pris!
Det är dags att klippa sladden!

Det här är de bästa trådlösa öronsnäckorna du kan köpa till varje pris!

De bästa trådlösa öronsnäckorna är bekväma, låter fantastiskt, kostar inte för mycket och sitter lätt i fickan.

Allt du behöver veta om PS5: Släppdatum, pris och mer
Nästa generation

Allt du behöver veta om PS5: Släppdatum, pris och mer.

Sony har officiellt bekräftat att de arbetar på PlayStation 5. Här är allt vi vet om det hittills.

Nokia lanserar två nya Android One-telefoner under 200 dollar
Nya Nokias

Nokia lanserar två nya Android One-telefoner under 200 dollar.

Nokia 2.4 och Nokia 3.4 är de senaste tillskotten till HMD Globals budget smartphone-sortiment. Eftersom de båda är Android One-enheter får de garanterat två stora OS-uppdateringar och regelbundna säkerhetsuppdateringar i upp till tre år.

Här är de bästa fodralet för Galaxy S10
Det bästa du kan få

Här är de bästa fodralet för Galaxy S10.

Även om det inte är den senaste telefonen där ute, är Galaxy S10 en av de trevligaste och mest hala telefonerna på marknaden. Se till att du klär det i ett av dessa fall.

instagram story viewer