Centrala Androida

Zarządzanie udostępnionymi linkami do zdjęć w Zdjęciach Google

protection click fraud

Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że edytory zdjęć i usługi mają swoje własne, specyficzne sposoby udostępniania elementów Zdjęcia Google jest kilka dziwactw do zrozumienia. Podczas udostępniania podstawowych zdjęć i kolaży z telefonu za pośrednictwem aplikacji Zdjęcia Google możesz wysłać tylko zdjęcie, ale jeśli korzystasz z witryny Zdjęcia lub udostępniasz bardziej złożone treści, takie jak historia lub film, udostępnisz goo.gl/zdjęcia połączyć.

To będzie mylące dla ludzi, dopóki Zdjęcia Google nie zaczną zdobywać większej popularności i regularnego użytkowania, ale największą zaletą udostępniania linku jest to, że kontrolujesz jego przeznaczenie po wysłaniu go do dziki. Pokażemy Ci, co dokładnie daje link do Zdjęć Google tym, którym go udostępniasz, i jak skutecznie zarządzać linkami po ich wysłaniu. Czytaj razem.

Co się stanie, gdy udostępnisz link do Zdjęć Google

Udostępniony album Zdjęć Google

Gdy udostępniasz link do Zdjęć Google — wybierając opcję „pobierz link” w menu udostępniania lub udostępniając coś złożonego — możesz wysłać go w dowolne miejsce. Wrzuć link do tweeta, udostępnij go bezpośrednio znajomemu przez SMS lub po prostu zapisz go na później

Google Keep, to nie ma znaczenia. Facebook teraz z wdziękiem obsługuje linki do Zdjęć Google i wyświetla podgląd obrazu, gdy je publikujesz, ale w większości przypadków po udostępnieniu będzie wyglądał jak zwykły link bez podglądu.

Za każdym razem, gdy ktoś kliknie link, będzie mógł go wyświetlić Wszystko treści, do których prowadzi link, w taki sam sposób, jak we własnej prywatnej bibliotece, niezależnie od tego, czy jest to pojedyncze zdjęcie, czy cały album, a następnie pobrać zawartość. Jeśli dana osoba jest zarejestrowana w Zdjęciach Google i zalogowana do usługi po kliknięciu linku, będzie mogła również dodać zdjęcia do własnej kolekcji.

Chcielibyśmy zobaczyć opcję uprawnień „tylko do odczytu”, która uniemożliwia pobieranie udostępnionych zdjęć pełne wersje, ale być może historia skupiona na udostępnianiu, którą Google opowiada za pomocą Zdjęć, może nie być kompatybilna To. Opcja edycji treści udostępnianych w łączu (na przykład usunięcie kilku zdjęć z albumu) również byłaby świetna — być może w późniejszej aktualizacji.

Co możesz zrobić po udostępnieniu

Udostępnione linki do Zdjęć Google

Być może największą częścią tego systemu jest to, że otrzymujesz pełną historię i kontrolujesz przeznaczenie swoich zdjęć, gdy udostępniasz je za pomocą linków. Znajdź opcję „Udostępnione linki” w panelu bocznym aplikacji lub witryny Zdjęcia Google, aby zobaczyć każdy link udostępniony przez Ciebie w usłudze, datę udostępnienia i miniaturę treści.

Następnie możesz skopiować dowolne linki w celu ponownego udostępnienia lub całkowicie usunąć łącze. Jeśli usuniesz link, zdjęcia nie będą już dostępne, jeśli ktoś znajdzie link w innym miejscu, w którym został udostępniony. Daje to pełną kontrolę nad dostępem do tych elementów w przyszłości, ale niestety, jeśli ktoś już kliknął łącze i pobrał obrazy, zanim usuniesz łącze, nic nie możesz zrobić Do.

Mimo że w obecnym systemie linków brakuje niektórych funkcji, bardzo uspokajające jest to, że Zdjęcia Google oferują sposób zarządzania udostępnionymi linkami i usuwania ich w dowolnym momencie.

instagram story viewer