Článek

Porozumění sledování polohy v systému Android od Googlu

Hlášení polohy

Sleduje Google váš telefon všude, kam jde? Jistě - ale pouze pokud to necháte.

Každou chvíli zasáhne blogosféru příběh, který informuje o tom, jak Google automaticky sleduje vaši polohu v telefonu Android (nebo vašem telefonu) iPhone) a jak můžete vidět důkaz toho, že navštívíte určitou webovou stránku a prohlížíte si podrobnosti svých každodenních pohybů.

Opravdu tedy Google udržuje přehled o tom, kam se svým chytrým telefonem chodíte? To záleží na tom, zda jste mu k tomu dali svolení. A pokud vám nevyhovuje, že všechny vaše údaje o poloze ukládá Google, je snadné se odhlásit.

Čtěte dále a získáte vysvětlení sledování polohy ve službách Google bez FUD.

Hlášení a ukládání vaší polohy

Jádrem tohoto vydání jsou dvě funkce Google - Hlášení polohy a Historie polohy.

  • Hlášení polohy je přepínač na každém jednotlivém zařízení spojeném s vaším účtem Google. Je vypnutý, dokud to neřeknete jinak; pokud ji zapnete - například při prvním otevření Map Google a OK zprávy se žádostí o pravidelné uložení vaší polohy - bude váš telefon hlásit svou polohu Googlu vždy tak často.

  • Historie polohy je přepínač ve vašem účtu Google, který má vliv na všechna zařízení. Pokud je povoleno, umožňuje Googlu ukládat záznamy všech vašich údajů o poloze ze všech vašich zařízení v průběhu času. Stejně jako u Hlášení polohy je vypnuto, dokud jej neaktivujete - opět s největší pravděpodobností schválením požadavku Map Google na uložení vaší polohy. Historii polohy můžete deaktivovat a ponechat zapnuté Hlášení polohy, ale může to mít vliv na služby, jako je Chytré karty Google.

Google vám umožňuje zobrazit vše, co na webu shromažďuje maps.google.com/locationhistory.

Nexus 4 - nastavení polohy s novým účtem

Co se stane, když nastavíte nový telefon Android

Pokud nastavujete nové zařízení s novým účtem Google, historie polohy i hlášení polohy jsou deaktivovány.

Při prvním spuštění nového smartphonu se systémem Android a spuštění počátečního nastavení je v telefonu výchozí nastavení Vypnuto Hlášení polohy. Zda je Historie polohy zapnutá, závisí na tom, zda jste ji dříve povolili na jiném zařízení pomocí svého účtu Google. Pokud nemáte, výchozí nastavení je „vypnuto“.

Verizon nabízí Pixel 4a za pouhých 10 $ / měsíc na nových linkách Unlimited

Nebo ještě jednodušeji: pokud nastavujete nové zařízení s novým účtem Google, jsou jak Historie polohy, tak Hlášení polohy deaktivovány, dokud Googlu neřeknete jinak.

Existuje několik způsobů, jak Googlu udělit přístup k těmto věcem. Obě nastavení můžete ručně povolit v části Nastavení Google> Hlášení polohy Google. Nebo pokud spustíte Mapy Google nebo Chytré karty Google, budete se muset přihlásit k hlášení polohy a historii polohy, abyste mohli tyto služby využívat naplno. (Ačkoli pro Mapy můžete tento krok přeskočit a stále používat všechny základní funkce aplikace.)

Google mapy

Když poprvé spustíte Mapy Google a přijmete podmínky použití, narazíte na obrazovku „Vylepšete své prostředí Map Google“, která je uvedena výše. Odkaz „Další informace“ přejde na Stránka podpory Google, což vysvětluje, že se chystáte povolit Hlášení polohy a Historii polohy. Také vám řekne, že k těmto datům mohou přistupovat další aplikace Google:

Mapy Google jej například mohou použít ke zlepšení výsledků vyhledávání na základě míst, která jste navštívili.

Vysvětlení pro Chytré karty Google je trochu výstižnější, ale pro naše účely je konečný výsledek stejný - Hlášení polohy a Historie polohy jsou povoleny, pokud se přihlásíte. (Chytré karty Google samozřejmě také získají přístup k spoustě dalších věcí připojených k vašemu účtu Google, včetně Gmailu a vašeho kalendáře.)

Chytré karty Google

Dál iOS, obě funkce jsou přihlášeny a najdete je v části Nastavení> Historie polohy v aplikacích Google.

Proč Google potřebuje tyto věci?

Google provozuje mnoho služeb založených na poloze, zejména na mobilních zařízeních, jako jsou chytré telefony a tablety. Aby tyto služby fungovaly nejlépe, potřebují přístup k vašim údajům o poloze - a v některých případech historii toho, kde jste byli v minulosti.

Chytré karty Google vám dávají pokyny na místa, která jste v minulosti často navštěvovali. Mapy Google mohou ukládat místa, která jste v poslední době navštívili, a použít je k zobrazování relevantnějších výsledků vyhledávání. Stejné řešení Příběhy Google+, která čerpá z historických údajů o poloze a vytváří časovou osu prázdnin a dalších cest.

Google však neudělá, že tyto informace předá obchodníkům, aniž by se vás zeptal. Podle výkladu Chytrých karet Google:

Google nebude bez vašeho svolení sdílet vaši historii polohy s ostatními uživateli nebo obchodníky.

Historie polohy

Jak se odhlásit nebo smazat historii polohy Google

Na zařízeních Android můžete přejít do Nastavení Google> Hlášení polohy Google a pomocí přepínačů vedle Hlášení polohy a Historie polohy je vypnout. V části Historie polohy uvidíte také velké tlačítko pro smazání celé historie polohy vašeho účtu.

Svou historii polohy můžete zobrazit také na webu po přihlášení na adrese maps.google.com/locationhistory. Odtud můžete vidět, jaké informace má Google o vašich pohybech, odstranit jednotlivá místa nebo smazat celou vaši historii polohy.

Je na vás, abyste se rozhodli

Google nedělá nic automaticky bez souhlasu.

Závěrem je, že Google nedělá nic automaticky bez souhlasu, ani neskrývá své lokalizační funkce za kilometry legalese. Všichni jsme zvyklí klikat na stránky s vyloučením odpovědnosti a souhlasit s podmínkami používání, aniž byste si přečetli drobný tisk, ale je důležité si uvědomit, s čím souhlasíte, když se přihlásíte. Z pohledu Google existuje rovnováha mezi poskytováním dostatečného množství informací uživatelům, aby se mohli informovaně rozhodovat, a nezatěžovat je technickými podrobnostmi.

V případě Map Google poskytuje úvodní obrazovka krátký přehled toho, co se stane, pokud se přihlásíte, a následný odkaz jde do podrobnějších podrobností. Je zřejmé, že Google by raději souhlasil, než ne, ale důležitá slova jsou tam, dopředu: „Google musí pravidelně ukládat vaši polohu.“

Je na vás, abyste se rozhodli, zda je to s vámi v pořádku. Pokud ano, pravděpodobně byste neměli být překvapeni, když si přečtete, že Google skutečně ukládá vaši polohu a že tyto informace jsou k dispozici na webu k procházení. Pokud si myslíte, že překračuje „strašidelnou“ hranici, je snadné se odhlásit a Google je docela předem, jak a kde to můžete udělat.

Historii polohy svého účtu Google si můžete prohlédnout na webu na webu historie polohy Google.

Jedná se o nejlepší bezdrátová sluchátka, která si můžete koupit za každou cenu!
Je čas přestřihnout šňůru!

Jedná se o nejlepší bezdrátová sluchátka, která si můžete koupit za každou cenu!

Nejlepší bezdrátová sluchátka jsou pohodlná, skvěle znějí, nestojí příliš mnoho a snadno se vejdou do kapsy.

Vše, co potřebujete o PS5 vědět: Datum vydání, cena a další
Další generace

Vše, co potřebujete o PS5 vědět: Datum vydání, cena a další.

Společnost Sony oficiálně potvrdila, že pracuje na PlayStation 5. Tady je vše, co o tom zatím víme.

Nokia uvádí na trh dva nové levné telefony Android One s cenou do 200 $
Nové Nokie

Nokia uvádí na trh dva nové levné telefony Android One s cenou do 200 $.

Nokia 2.4 a Nokia 3.4 jsou nejnovější přírůstky do řady levných smartphonů HMD Global. Jelikož jsou obě zařízení Android One, je zaručeno, že budou dostávat dvě hlavní aktualizace operačního systému a pravidelné aktualizace zabezpečení až na tři roky.

Xperia 1 je stále náš oblíbený telefon pro natáčení videa
nejlepší

Xperia 1 je stále náš oblíbený telefon pro natáčení videa.

Pokud je nahrávání videa vaší věcí, pak nehledejte nic jiného než Sony Xperia 1 - nabízí velkou obrazovku, tři skvělé fotoaparáty a extrémně robustní ruční ovládání videa.

instagram story viewer