Článek

Recenze Xiaomi Mi Mix 2: Úžasná, odvážná, přístupná

Recenze Xiaomi Mi Mix 2

Společnost Xiaomi přiměla zbytek odvětví smartphonů vstát a všímat si Mi Mi. Přední část celé obrazovky telefonu s poměrem obrazovky k tělu 91,3% a keramickou konstrukcí vynikla, ale u Xiaomi Většina spotřebitelů, kteří se rozhodli prodávat zařízení především v Číně, se musela uchýlit k možnostem třetích stran, aby získala Mi Směs.

Naštěstí se to u Mi Mix 2 mění. Telefon se dostane na více než 30 trhů, kde je v současné době společnost Xiaomi přítomna, a se 42 integrovanými pásmy LTE jej budete moci používat u většiny dopravců po celém světě. Společnost Xiaomi také provedla několik vylepšení designu, díky nimž je telefon přístupnější, včetně oříznutí velikosti obrazovky a přepnutí zpět na sluchátko, které skutečně funguje.

Verizon nabízí Pixel 4a za pouhých 10 $ / měsíc na nových linkách Unlimited

Cena je to, co dělá Mi Mix 2 mnohem lákavějším: základní varianta se 6 GB RAM a 64 GB úložiště se v Číně prodává za ekvivalent 500 USD a společnost Xiaomi jej v jiných uvádí za stejnou cenu regionech. Zjistíme, zda je Mi Mix 2 schopen odlišit se od ostatních telefonů v tomto segmentu.

Recenze Xiaomi Mi Mix 2

O této recenzi

Já (Harish Jonnalagadda) píšu tuto recenzi po použití Mi Mix 2 po dobu dvou týdnů, s využitím rozšířeným po Pekingu a Hyderabadu. Telefon jsem používal primárně na 4G síti Airtel a používal jsem roaming s China Mobile. Zařízení provozuje první globální beta ROM MIUI (build 7.8.24) a vyzvedlo jednu aktualizaci s opravami stability, čímž se číslo sestavení zvýší na 7.9.21. Jednotka byla poskytnuta Android Central ke kontrole společností Xiaomi.

Xiaomi Mi Mix 2 brejle

Kategorie Spec
Operační systém MIUI 9
Android 7.1.1 Nugát
Zobrazit 5,9palcový IPS LCD s poměrem stran 18: 9, 2160 x 1080 (403 ppi)
Režim slunečního světla
Režim čtení
Procesor Qualcomm Snapdragon 835
2,45 GHz osmijádrový procesor Kryo 280
10nm FinFET
GPU Adreno 540
RAM 6 GB LPDDR4X (8 GB LPDDR4X speciální edice)
Úložný prostor 64 GB / 128 GB / 256 GB UFS 2.1 flash úložiště (128 GB speciální vydání)
Rozšiřitelný Ne
baterie 3400 mAh
Nabíjení USB-C
Rychlé nabíjení 3.0 (9 V / 2 A)
Zadní kamera 12 MP (Sony IMX 386) f / 2,0, 1,25 mikronů pixelů
4osý OIS, dvoutónový blesk, PDAF
4K @ 30fps, 1080p @ 30fps, 720p @ 120fps
Přední kamera 5 MP
1080p video
Konektivita Wi-Fi 802.11 ac MU MIMO, 2x2 MIMO LTE s VoLTE, Bluetooth 5.0
GPS / AGPS / GLONASS / BeiDou
Síťová pásma FDD-LTE: Pásmo 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/27/28/29/30
TDD-LTE: Pásmo 34/38/39/40/41
TD-SCDMA: Pásmo 34/39
WCDMA: Pásmo 1/2/3/4/5/6/8/9/19
CDMA EVDO: BC0, BC1, BC6, BC10
GSM: Pásmo 2/3/5/8
Bezpečnostní Zadní snímač otisků prstů jedním dotykem
SIM Duální slot pro nano-SIM
Rozměry 151,8 x 75,5 x 7,7 mm
185 g
Recenze Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi Mi Mix 2 Hardware

Mi Mix 2 vypadá hodně jako jeho předchůdce, a to je dobrá věc. První generace Mi Mix byla ohromující díky svému zobrazení na celou obrazovku a tentokrát jsme zacházeli s podobným designem. Mix 2 má na třech stranách tenké rámečky, které vedou k pohlcujícímu displeji, který je ideální pro multimediální spotřebu.

Ve spodní části je brada, která obsahuje 5MP přední kameru a oznamovací LED, přičemž Xiaomi poznamenává, že spodní rámeček je nyní o 12% tenčí než u Mi Mix. Společnost Xiaomi v loňském roce použila piezoelektrický akustický ovladač, ale tentokrát přešla na standardní sluchátko, které je umístěno těsně nad displejem. Samotné sluchátko je dostatečně slušné a neměli byste mít problémy s hlasovými hovory.

Mi Mix měl bláznivý poměr obrazovky k tělu 91,3%, ale velký 6,44palcový displej ztěžoval používání telefonu jednou rukou. Díky Mi Mix 2 zmenšila společnost Xiaomi velikost obrazovky na zvládnutelnějších 5,99 palce, což usnadnilo používání jednou rukou. Skutečnost, že se jedná o displej s poměrem stran 18: 9, znamená, že telefon je poměrně vysoký a nebudete se moci dostat do všech rohů displeje.

Zatímco Mi Mix byl vzadu blokový, jeho nástupce má hladké hrany a zaoblené rohy, což má za následek mnohem lepší pocit v ruce. Design vzadu se od Mi Mix relativně nezměnil: kolem senzoru fotoaparátu je 18-karátový zlatý akcent a slogan „Mix navržený společností Xiaomi“ je na zadní straně stále leptán laserem. Xiaomi opět používá keramickou zadní část, ale střední rám je vyroben z hliníku. Ve spodní části telefonu je jeden reproduktor a vedle něj nabíjecí port USB-C. V telefonu není žádný infračervený senzor a také nenajdete 3,5 mm jack.

Bezrámové telefony, jako je Essential Phone a iPhone X, mají v horní části výřez nebo výřez pro umístění modulu přední kamery. Společnost Xiaomi se mezitím rozhodla přesunout kameru do pravého dolního rohu telefonu a horní část Mi Mix 2 je přitom plynulá a neznehodnocuje ji žádné výřezy.

První generace Mi Mix také měla přední kameru ve spodní části obrazovky, ale tentokrát kolem Xiaomi používá ještě menší obrazový snímač a oblast kolem objektivu je zčernalá. To znamená, že stejné problémy, které trápily Mi Mix první generace, jsou zpět s Mi Mix 2: poloha přední kamera je neuvěřitelně nepohodlná k používání, a častěji než když skončíte s podivným úhlem brady selfie. Aplikace Fotoaparát vám říká, že chcete telefon převrátit a pořídit selfie, což není ideální. I když to funguje pro výchozí aplikaci pro fotoaparát, neexistuje žádný způsob, jak změnit orientaci v aplikacích, jako je Duo.

Mi Mix 2 je na rozdíl od jiných dnes dostupných telefonů.

Charakteristickou funkcí telefonu je přední strana pro celou obrazovku a zatímco Xiaomi by si s QHD panelem vedlo lépe, displej FHD + s rozlišením 2160 x 1080 je opravdu dobrý. Není tak nasycený jako panely AMOLED na telefonech Samsung, ale je to jeden z nejlepších LCD, které dnes na trhu najdete.

Reprodukce barev je přesná a pokud hledáte ostřejší barvy, můžete v nastavení upravit teplotu barev. Telefon je dostatečně jasný pro venkovní použití a pro noční sledování obrazovky můžete snížit jas až na 1 nit.

K dispozici je také vyhrazený režim čtení, který funguje jako filtr modrého světla. Při sledování videí je situace méně zábavná. Vzhledem k tomu, že formát 18: 9 stále není standardní, uvidíte při sledování videa na Mi Mix 2 letterboxing na obou stranách displeje, což vás odradí od zážitku. Společnost Samsung to popřela tím, že na svém notebooku nabízí funkci přizpůsobení Galaxy S8 a Poznámka 8, který roztáhne videa tak, aby vyplnil celou obrazovku. U Mi Mix 2 taková možnost neexistuje.

Recenze Xiaomi Mi Mix 2

Mi Mix 2 je poháněn 10nm Snapdragonem 835 a základní varianta telefonu je vybavena 6 GB RAM. Společnost Xiaomi zpřístupňuje tři konfigurace úložiště: 64 GB, 128 GB a 256 GB (model, který recenzuji). Model 64 GB je v Číně k dispozici za částku 500 USD, ale budete muset vydělat téměř 570 USD, abyste se dostali k jednotce z prodejních stránek.

Jak si dokážete představit z telefonu, který má dnes k dispozici nejnovější hardware, Mi Mix 2 naprosto prozařuje vše, co na něj hodíte. Ještě jsem si nevšiml žádných zpomalení a s MIUI 9 poskytujícím tolik potřebnou optimalizaci pro prvky uživatelského rozhraní nebudete mít pocit, že je rozhraní nafouklé (což byl rozhodně případ MIUI 8).

Společnost Xiaomi v loňském roce uvedla na trh svůj první globální telefon Mi Note 2, přičemž telefon má podporu celkem pro 37 pásem LTE. Společnost dělá znovu to samé s Mi Mix 2, který nabízí celkem 42 kapel. To znamená, že Mi Mix 2 budete moci používat u většiny dopravců po celém světě, což z něj bude mnohem lákavější volba pro ty, kteří chtějí zařízení importovat.

Kromě nepříjemností s přední kamerou je Mi Mix 2 dobře promyšlený telefon, který ve srovnání s podobnými modely vypadá rozhodně mnohem lépe. OnePlus 5. Společnost Xiaomi také nabízí model v limitované edici vytvořený z unibody keramiky, který je dodáván s 8 GB RAM a 128 GB úložištěm. Telefon bude k dispozici v černé a bílé barvě a vypadá naprosto úžasně. U běžné verze můžete jasně rozlišit rozdíl mezi keramickým a hliníkovým středním rámem, ale keramická unibody edice má bezproblémový design, který evokuje, zejména v bílé barvě.

Pokud hledáte telefon, který vyniká, pak se dostanete k unibody keramické edici. Telefon bude neuvěřitelně těžké sehnat a za 720 $ stojí podstatně více než běžná verze.

Životnost baterie

Telefony Xiaomi jsou známé svou životností baterie a Mi Mix 2 se nijak neliší. Z 3400mAh baterie jsem snadno dostal celodenní využití, a to i ve dnech, kdy jsem celkově používal mobilní data. Obvykle jsem průměroval čas na obrazovce přesahující pět hodin. A když potřebujete dobít, telefon má funkci Quick Charge 3.0.

Recenze Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi Mi Mix 2 Software

Mi Mix 2 používá nejnovější verzi MIUI 9, která je založena na Androidu 7.1.2 Nougat. MIUI 9 má spoustu nových přírůstků, ale ty, které jsou orientovány na uživatele, jsou (prozatím) omezeny na čínskou ROM. Pokud kupujete telefon od prodejce, jako je GearBest, získáte předinstalovanou globální ROM, která je dodávána s obchodem Play a sadou aplikací Google.

Xiaomi byla jednou z prvních značek, které plně přijaly tematický engine, a v MIUI 9 je motor mnohem lepší. Budete moci změnit každý aspekt uživatelského rozhraní pomocí motivů a v obchodě Mi Store jsou k dispozici stovky různých možností motivů. Pak tu jsou hlavní opory MIUI: snadno použitelný režim jednou rukou, zkratky Quick Ball na obrazovce, Second Space, Dual Apps pro současné spuštění dvou instancí aplikace. Společnost Xiaomi také představila režim rozdělené obrazovky a funguje přesně tak, jak byste si představovali - vyberte Rozdělená obrazovka v podokně multitaskingu a přetáhněte aplikace do horní a dolní poloviny obrazovky.

V MIUI 9 se toho může hodně líbit, ale ve své současné iteraci je velmi chybný.

Jedním z hlavních vrcholů MIUI 9 je celosystémová optimalizace, díky níž je uživatelské rozhraní mnohem citlivější. Pokud používáte zařízení Xiaomi se systémem MIUI 8, okamžitě si všimnete rozdílu. To znamená, že MIUI 9 nepřináší žádné vizuální změny a zejména je třeba přepracovat odstín oznámení. Ačkoli nový panel s integrovanými přepínači debutoval v MIUI 8 (Xiaomi měl v MIUI 7 příšerné rozložení dvou panelů), vypadá to jako datované. A ačkoli je v telefonu spuštěn Nougat, ztrácíte funkce, jako jsou vložené odpovědi a upozornění, která lze použít.

Pak je tu problém s přijímáním oznámení. Z nějakého důvodu by Mi Mix 2 nezobrazoval příchozí oznámení Slack a neexistuje žádný způsob, jak rozšířit oznámení na uzamčené obrazovce. Globální ROM je stále v beta verzi a před dokončením je ještě dlouhá cesta. S globálním spuštěním plánovaným na příští měsíc by však tyto problémy měly být vyřešeny v nadcházejících aktualizacích.

Společnost Xiaomi pokračuje v doručování týdenních aktualizací s opravami chyb a vylepšeními stability a doufejme, že problémy související s upozorněním budou odstraněny, než se telefon dostane mimo Čínu. Aktualizaci přezkoumám, jakmile bude pro Mi Mix 2 k dispozici stabilní verze MIUI 9.

Recenze Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi Mi Mix 2 Fotoaparát

Tento rok byl definován dvěma fotoaparáty, které se dostaly do telefonů napříč cenovými bodyA zatímco společnost Xiaomi uvedla na trh duální zadní kamery Mi 6se společnost Mi Mix 2 drží jediného střelce.

Ukázka kamery Xiaomi Mi Mix 2Ukázka kamery Xiaomi Mi Mix 2Ukázka kamery Xiaomi Mi Mix 2Ukázka kamery Xiaomi Mi Mix 2Ukázka kamery Xiaomi Mi Mix 2Ukázka kamery Xiaomi Mi Mix 2Ukázka kamery Xiaomi Mi Mix 2Ukázka kamery Xiaomi Mi Mix 2Ukázka kamery Xiaomi Mi Mix 2

Samotný primární 12MP obrazový snímač je stejný jako to, co jsme viděli na Mi 6, a podobně nabízí 4osý OIS a schopnost nahrávat 4K video při 30fps. A stejně jako Mi 6, i kamera na Mi Mix 2 odvádí skvělou práci za denního světla, ale při scéně při slabém osvětlení ztrácí detaily.

Xiaomi Mi Mix 2 Sečteno a podtrženo

Mi Mix 2 má stejné základy jako jeho předchůdce: přední strana pro celou obrazovku s téměř žádnými rámečky na třech stranách a keramické tělo. Zmenšením velikosti obrazovky na 5,99 palce společnost Xiaomi vytvořila zařízení, které se každodenně snáze používá.

Skutečnost, že Mi Mix 2 má globální LTE pásma, z něj činí snadné doporučení, pokud hledáte telefon za 600 $, který dokáže vyniknout. Platí však stejná upozornění jako dříve: na trzích, kde se neobjevíte žádnou poprodejní podporu, neuvidíte Společnost Xiaomi neprodává telefony a pokud jde o váš první nákup Xiaomi, bude vám chvíli trvat, než si zvyknete MIUI. Pokud jste ochotni to snášet, Mi Mix 2 je fantastický telefon za tu cenu.

Mi Mix 2 je oficiálně k dispozici v Číně a Indii, a pokud chcete vyzvednout zařízení z jiné země, je nejlepší projít prodejcem, jako je GearBest. U varianty s 6 GB RAM a 64 GB úložiště budete muset vydělat 559 $.

Podívejte se na GearBest

Pokud jde o indické zákazníky, telefon se bude prodávat koncem tohoto měsíce výhradně na Flipkartu.

Aktualizace: Aktualizováno 10. října s podrobnostmi o indických cenách a dostupnosti.

Můžeme získat provizi za nákupy pomocí našich odkazů. Zjistit více.

Jedná se o nejlepší bezdrátová sluchátka, která si můžete koupit za každou cenu!
Je čas přestřihnout šňůru!

Jedná se o nejlepší bezdrátová sluchátka, která si můžete koupit za každou cenu!

Nejlepší bezdrátová sluchátka jsou pohodlná, skvěle zní, nestojí příliš mnoho a snadno se vejdou do kapsy.

Vše, co potřebujete o PS5 vědět: Datum vydání, cena a další
Další generace

Vše, co potřebujete o PS5 vědět: Datum vydání, cena a další.

Společnost Sony oficiálně potvrdila, že pracuje na PlayStation 5. Tady je vše, co o tom zatím víme.

Nokia uvádí na trh dva nové levné telefony Android One s cenou do 200 $
Nové Nokie

Nokia uvádí na trh dva nové levné telefony Android One s cenou do 200 $.

Nokia 2.4 a Nokia 3.4 jsou nejnovější přírůstky do řady levných smartphonů HMD Global. Jelikož jsou obě zařízení Android One, je zaručeno, že budou dostávat dvě hlavní aktualizace operačního systému a pravidelné aktualizace zabezpečení až na tři roky.

Zde jsou nejlepší případy pro Galaxy S10
To nejlepší, co můžete získat

Zde jsou nejlepší případy pro Galaxy S10.

I když to není nejnovější telefon, Galaxy S10 je jedním z nejhezčích a nejklouzavějších telefonů na trhu. Nezapomeňte jej vybavit jedním z těchto případů.

instagram story viewer