Член

Как да намерите и деактивирате приложения, споделящи вашето местоположение на Android

Притеснявате се за поверителността си? Можете лесно да намерите всички приложения, които споделят вашето местоположение на телефон с Android, и да деактивирате достъпа, така че те вече няма да могат да излъчват вашето местоположение. Ето какво трябва да знаете и какво можете да направите, за да сте сигурни, че приложенията не използват данни за местоположението във фонов режим.

Продукти, използвани в това ръководство

  • Всички основи: OnePlus 7T ($ 499 в OnePlus)

Как да намерите приложения, които споделят вашето местоположение на Android

Приложения като Google Maps, Uber и Lyft няма да работят без достъп до местоположението, но можете да активирате достъпа точно преди да използвате тези услуги. След това има услуги като Instagram и Facebook, които осъществяват достъп до вашето местоположение, за да предоставят подробности за близките интересни места. Ако трябва да предоставите приложение с подробности за местоположението си, винаги можете да го активирате точно преди да използвате услуга като Uber или Lyft.

Ето как можете да видите всички приложения, които споделят вашето местоположение:

  1. Отворете Настройки от началния екран.
  2. Превърти надолу до края на страницата.
  3. Изберете Местоположение.

    Как да намерите приложения, които споделят вашето местоположение на AndroidИзточник: Android Central

  4. Ще видите приложения, които са осъществявали достъп до данните за вашето местоположение. Докоснете Разрешение на приложението за да видите списък с всички приложения, които имат достъп до вашето местоположение.
  5. Ще видите пълен списък с приложения с достъп до местоположение тук. Те са сортирани в три категории:
    • Позволено през цялото време: Тези приложения ще имат достъп до информацията за вашето местоположение във фонов режим. Не е необходимо това да е активирано за всяко приложение.
    • Позволено само докато се използва: Ако трябва да предоставите достъп до местоположението на приложение, това е настройката, която трябва да използвате. Това разрешение позволява на приложенията да имат достъп до подробности за местоположението само когато се изпълняват.
    • Отричане: Тези приложения няма да имат достъп до данните за вашето местоположение.
  6. Изберете ап за да промените разрешенията му.
  7. Докоснете Отричам за да прекъснете възможността на приложението да осъществява достъп до данните за вашето местоположение.

    Как да намерите приложения, които споделят вашето местоположение на AndroidИзточник: Android Central

За услуги като Uber или Карти ще трябва да разрешите разрешението за местоположение, преди да можете да ги използвате. Ако трябва да направите това, е толкова лесно, колкото да следвате описаните по-горе стъпки и да превключите разрешението от Отричам да се Позволено само докато се използва.

Как да деактивирам споделянето на местоположение на вашия телефон с Android

Ако изобщо не искате да споделяте местоположението си, можете да го изключите изцяло. Правейки го е толкова лесно, колкото става:

  1. Отворете Настройки от началния екран.
  2. Превърти надолу до края на страницата.
  3. Изберете Местоположение.
  4. Превключване Местоположение да се Изключено.

    Как да намерите приложения, които споделят вашето местоположение на AndroidИзточник: Android Central

След като деактивирате разрешението за местоположение, приложенията вече няма да могат да получават информация за местоположението. Ако се притеснявате от грешни приложения, които споделят данните за вашето местоположение, това е най-добрият начин да деактивирате достъпа.

instagram story viewer